Organisator

Lokalis


Wanneer & waar

Online

wo 16 maart, 10:00 tot 11:00 uur

Utrecht


Tags

Werkveld:

Jeugdzorg

Kennismaken met het Buurtteam

Werkte je al eerder in de jeugdzorg en denk je erover om weer terug te komen? Weet je welkom bij Lokalis! Werken bij Lokalis betekent samen met je collega’s en andere professionals in de wijk verantwoordelijkheid nemen voor ons werk met gezinnen en jongeren, in de wijk en voor de stad.

Als ambulante Jeugd- en Gezinscoach ondersteun je gezinnen en jongeren en begeleidt ze bij het oplossen van uiteenlopende hulpvragen. Tegelijkertijd probeer je het probleemoplossend vermogen van gezinnen te versterken. Het gezin en maatwerk staan hierbij altijd centraal. Je hoeft dus geen strakke protocollen te volgen, maar je krijgt de vrijheid om de meest passende, duurzame weg voor het gezin of de jongere te volgen. De veiligheid van het kind vormt hierbij altijd de ondergrens. Door jouw aanpak op maat, zorg jij dat kinderen, jongeren en gezinnen de regie over hun eigen leven houden of terugkrijgen. Dit doe je natuurlijk niet alleen. Waar nodig betrek je partners, belangrijke anderen, het netwerk of de informele zorg in de wijk.

Door deel te nemen aan dit online casuïstiek-overleg, maak je kennis met het werken in een buurtteam. Het casuïstiek-overleg wordt geleid door twee ambulant Jeugd- en Gezinscoaches van Lokalis. De casussen die besproken worden zijn realistisch, maar natuurlijk fictief.

Lokalis is een jonge, zich volop ontwikkelende organisatie. Van elkaar en van anderen leren vinden we erg belangrijk. Je eigen handelen reflecteren en hiervan leren speelt dan ook een grote rol. Effectief samenwerken en het gezamenlijk resultaat vooropstellen is essentieel in onze organisatie.

Meld je aan via MaximeMiddelman@jeugd.buurtteamsutrecht.nl.
Meer weten over Lokalis? Bekijk dan onze website.