Organisator

Actie Leer Netwerk


Wanneer & waar

Op locatie en Online

wo 16 maart, 15:00 tot 17:00 uur


Tags

Werkveld:

GehandicaptenzorgOuderenzorgOverigThuiszorg

Walk & Talk: Wandelen en leren over zij-instroom

Van 14 t/m 19 maart wordt de Ontdekdezorg week 2022 georganiseerd om potentiële zij-instromers en herintreders te interesseren in een baan in zorg en welzijn. Tijdens deze week organiseren wij op woensdag 16 maart van 15.00 uur tot 17.00 uur een Walk & Talk. Ben jij geïnteresseerd om (weer) in zorg en welzijn te werken? Overweeg jij een carrièreswitch richting de zorg? Of ben je benieuwd naar de verhalen en ervaringen van zij-instromers? Meld je dan aan en wandel je warm voor de zorg!

Wandel je warm voor de zorg
Tijdens de Walk & Talk wandel je de deur uit en luister en praat je mee met zij-instromers en herintreders die je voor zijn gegaan. Doe inspirerende kennis op en ‘ontmoet’ tijdens de wandeling de mensen achter de zorg- en welzijnsorganisaties die zij-instromers met succesvolle projecten warm hebben ontvangen.

Hoe werkt deze Walk & Talk over werken in de zorg?
We starten gezamenlijk online met een quiz. Vervolgens ga je zelf wandelen langs een route van zo’n 5 kilometer die je zelf hebt uitstippelt vanaf huis of je werkplek. Wandel bijvoorbeeld langs de zorg- en welzijnsorganisaties bij jou in de buurt.

Wij zetten een ‘digitale goodiebag’ voor je klaar. Tijdens de wandeling luister je onder andere naar verhalen en ervaringen van zij-instromers, maar ook naar de vragen van mensen die willen overstappen. We praten bijvoorbeeld met twee zij-instromers van Koploper Lefgozers over het zij-instroom project van ruim dertig VVT-organisaties. Daarnaast delen ook twee zij-instromers van Ipse de Bruggen hun verhaal over de overstap naar de gehandicaptenzorg. Je krijgt het eerlijke verhaal over de kansen, mogelijkheden, maar ook over de moeilijkheden. Uiteraard is er ruimte om te netwerken!

Bekijk ook de Zoemen met uitzendingen met Brenda Hengst en Wouter Kindt van Ipse de Bruggen.

Wandelen is gezond
Wandelen is eenvoudig en verbazingwekkend effectief. Het is wetenschappelijk bewezen dat elke dag een aantal minuten wandelen je gezondheid, lichaam en geest transformeert. Zo verlaagt het de kans op hartaandoeningen, verlengt het je levensduur, verhoogt het je productiviteit en verbrand je natuurlijk vetten. Met de Actie Leer Netwerk Walk & Talk heb je een inspirerende én gezonde woensdagmiddag.

Dus trek je wandelschoenen uit de kast, kom in beweging en meld je aan!